norrland #6

 

Sista inlägget från Norrland! Sen är det slut på alla fagra fjälllandskap på den här bloggen (åtminstone tills nästa gång jag reser mot norr).

 
 

På väg hem från Narvik, ungefär vid norska gränsen. Vackert ställe.

 

När vi kom tillbaka till Abisko hade vi egentligen bara tänkt åka till vårat hostel, hämta upp våra grejer och åka hemåt, men så fick vi för oss att ta en liten promenad upp på en höjd i utkanten av Abisko först. Bra gjort tycker jag

 
 

Så var ännu en fin resa slut. Jag kommer garanterat åka norrut igen om jag får chansen. Norrland har som helhet varit något av det mäktigaste jag sett, kanske framförallt under bilresan mellan Narvik och Abisko. Med en lågt stående sol i bakrutan och bra musik i lurarna blev allt så otroligt framträdande och vackert. En perfekt stund.

 

norrland #5

En grå dag lämnade vi Lapporten och åkte på en dagstur till Norge.

Den norska gränsen vaktades av en rejäl mängd vindkraftverk.

Narvik i skugga.

Egentligen gjorde vi typ inget alls i Narvik. Vi hängde i hamnen, garvade åt Karro som dansade kosack-dans med mina skor och åt svindyr pizza. Trevligt ändå.

_DSC5469 as Smart Object-1

norrland #4

Jag har ju fortfarande massor av norrlandsbilder kvar att visa, så jag tänkte göra ett ryck till och publicera det bästa i två/tre inlägg till. Sen får det vara NOG.

_DSC5272 as Smart Object-1

Stigen på bilden ovan leder in till Rissajaure (Trollsjön). Jag gick sista biten själv och de andra vände tillbaka.

Det härliga med det samiska språket är att dom ofta är väldigt tydliga i sina namn på platser. Denna dal heter till exempel Geargevággi (Stendalen).

När jag kom fram till sjön var den spegelblank och allt var knäpptyst. Magiskt.

Fun fact: Sjön är Sveriges klaraste med ett siktdjup på 34 meter. Troligtvis är siktdjupet ännu mer men eftersom sjön är just 34 meter djup går det inte att mäta.

Fun fact 2: Vattnet smakade gott (ingenting) och var extremt kallt. Sjön är bara isfri tre månader om året.

Fun fact 3: Precis efter att jag hade fyllt upp min vattenflaska och druckit ett par klunkar kom det en vind bakifrån och krusade vattenytan på hela sjön. SPOOKY.

Det var skiffersten överallt. Därav alla vackra stenformationer.

Sen började det skymma och jag gick tillbaka neråt fjällstationen. Nöjd och belåten.

2014

traed

Kaptenens loggbok: Göteborg täckts för ovanlighetens skull av snö och våren känns tyvärr oändligt avlägsen. Aldrig har jag längtat så mycket efter en aprilmorgon med droppande grenar, sol och en krokus (eller femtio) i rabatten som just nu.

Men för att fokusera har jag satt upp några (ganska torra men konkreta) mål inför det kommande året som jag ska göra så gott jag kan för att nå.

1. Hitta ett till/nytt jobb.
2. Läsa fler böcker/se fler filmer.
3. Äta mer veganskt samt ekologiskt.
4. Engagera mig politiskt.
5. Resa.
6. Berömma dom som förtjänar beröm.
7. Vara mindre cynisk och föraktfull.
8. Leka mer!!

Utöver dessa har jag också lovat mig själv att ta till vara på min lediga tid bättre. Inte nödvändigtvis genom att göra mer av den utan kanske snarare tvärtom, eller åtminstone genom att prioritera bättre.

(Till sist vill jag ge en liten applåd till alla er som tröstlöst kikar in här på bloggen så ofta trots att det så sällan hänt något. Jag väljer att tolka det som en komplimang. Tack också för de mail och kommentarer som peppar och förgyller.)

Peace.